Meni Zapri

Fotografski natečaj: Urbana džungla

Študentski klub Groš razpisuje fotografski natečaj na temo: Urbana džungla.

Ob prenovi kluba so se nam porodile številne oblike in koncepti prostora kot so: industrijski izgled, “dnevna soba” in seveda urbana džungla! Kaj si s tem predstavljamo aktivisti? V vsakem mestu se najde tistih par lokacij, kjer se stara arhitektura sredi modernega mesta (ali vasi) počasi preliva z naravo, kjer rastline ovijajo fasade in grmičevje zarašča njen okoliš. Pa to niso nujno le zaraščene zgradbe. Parki polni rastlin sredi mest ali urejene hiše sredi parkov, tudi v Sloveniji najdemo džunglo!

Kako si pa ti predstavljaš Urbano Džunglo?

RAZPISNI POGOJI:

  • Natečaja se lahko udeležijo le člani ŠK GROŠ, ki bodo do zaključka predpisanega roka oddali svoja avtorska dela v skladu z razpisnimi pogoji;
  • vsak avtor lahko odda največ 3 fotografije, izmed katerih je lahko nagrajena le ena;
  • fotografije so lahko barvne ali črno-bele, poslane v digitalni obliki. Minimalna velikost oddanih fotografij mora biti v resoluciji 1600 x 1200 pikslov (razmerje 4:3) ali 1600 x 1050 pikslov (razmerje 3:2);

Svoja dela lahko oddaš do najkasneje petka, 30. 4. 2021 do 23.59 na e-naslov natecaj@klub-gros.com.
(Ob oddaji pripiši svoje ime, priimek in elektronski naslov. Po svoji želji pa lahko dodaš tudi naslov in komentar fotografije.)

OBVEZNO IZPOLNI tudi sledeči vprašalnik: https://forms.gle/tNkav86cJ6qANUZp8

OCENJEVANJE:

Ocenjevanje bo potekalo v dveh delih:

Prvi del: fotografije bodo objavljene na Facebook strani @sk.gros, kjer bodo z všečki sledilci ocenjevali vaše fotografije in prispevali k skupni oceni (fotografije boste lahko delili med svoje prijatelje, opozorite jih, da všečkajo originalno objavo)

Drugi del: fotografije bo ocenila komisija 2 članov, katera bo izbrala 3 najboljše fotografije in jim dodala % všečkov glede na lestvico (1 fotografija. +30 všečkov, 2. fotografija +20 všečkov, 1. fotografija +10 všečkov)

Primer končnega izračuna: Fotografija na Facebooku zbere 50 všečkov, komisija jo izbere za najboljšo in ji doda 30 všečkov, končno število točk je 80. 

  • Fotografije bodo za všečkanje na Facebook strani objavljene najkasneje v 3 dneh po roku oddaje, vsi sodelujoči boste o točnem terminu objave obveščeno preko elektronske pošte.
  • Komisija si pridružuje pravico, da v katerem koli času spremeni svojo odločitev, če pride do upravišenega razloga (v primeru suma plagiata)
  • Vsa oddana dela bo pregledala in ocenjevala komisija v sestavi: Jošt Dolinšek (https://www.jostdolinsek.com) in Matic Ahlin (študent grafičnih in interaktivnih komunikacij).

POLETNA RAZSTAVA:

V kolikor bodo epidemiološke razmere poleti dopuščale organizacijo kulturnega dogodka na prostem, bodo fotografije, z dovoljenjem avtorjev, razstavljene v sklopu poletnega dogodka.

NAGRADE:

Nagrajenci z najbolje ocenjenimi fotografijami prejmejo vrednostni bon za spletno trgovino https://www.foto-klik.si/. Vrednostni boni se razlikujejo v višinah:

  1. nagrada: 50€
  2. nagrada: 30€
  3. nagrada: 20€

Vsi fotografi vabljeni k udeležbi!