Meni Zapri

Manj svečk za manj grobov 2022

Študentski klub GROŠ v humanitarno ekološki akciji sodeluje že osmo leto. V času okoli 1. novembra skupaj s prostovoljci na pokopališčih ozaveščamo, da se lahko namesto s prekomernim številom nagrobnih sveč svojih pokojnih spomnimo tudi z darovanjem v plemenit namen.

Vsako leto se v projekt vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih smo v zadnjih letih zbrali že več kot četrt milijona evrov. Vsa zbrana sredstva vsako leto namenimo za različne namene, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA.

Zbrana sredstva s področja naših treh občin (Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica) bomo letos namenili trem družinam z invalidnimi otroci. V prvi družini dekle z zelo hudo obliko multiple skleroze potrebuje različne terapije za lajšanje simptomov. Druga družina s fantom z okvaro mišic in živčevja zbira sredstva za primerno vozilo. V tretji družini dekle s cerebralno paralizo prav tako potrebuje terapije za lajšanje simptomov.

Prostovoljci Študentskega kluba Groš vas bomo čakali na stojnicah na pokopališčih Resje (Grosuplje) in Šmarje – Sap v nedeljo 30. 10., ponedeljek 31. 10. in torek 1. 11. 2022 ter Vidmu in Šentvidu pri Stični v nedeljo, ponedeljek 31. 10. in torek 1. 11. 2022. 

Hvala vsem, ki boste prispevali.