Meni Zapri

Manj svečk za manj grobov 2020

Študentski klub GROŠ v humanitarno ekološki akciji sodeluje že šesto leto. V času okoli 1. novembra skupaj s prostovoljci na pokopališčih ozaveščamo, da se lahko namesto s prekomernim številom nagrobnih sveč svojih pokojnih spomnimo tudi z darovanjem v plemenit namen.

Vsako leto se v projekt vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih smo v zadnjih letih zbrali že več kot četrt milijona evrov. Vsa zbrana sredstva vsako leto namenimo za različne namene, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA.

Letos si želimo pomagati trem pomoči potrebnim družinam. Dve sta iz okolice Grosuplja, ena pa je iz Dobrepolja. Pri prvi družini gre za pomoč mami s petimi otroki, ki se je uspela izviti iz primeža družinskega nasilja. V drugi družini imajo hčerko s cerebralno paralizo. Zaposlen je zgolj oče, hčerki pa za lajšanje simptomov bolezni zelo pomaga terapija s konji. Nujne pomoči pa je potrebna tudi invalidna vdova z 11 letnim sinom z motnjami v duševnem razvoju.

To leto je tudi na našo akcijo vplival novi koronavirus, zato letos prostovoljci na pokopališčih ne bodo prisotni. Namesto na pokopališču lahko letos darujete z nakazilom. Nakazila se bodo zbirala na naslovu Fundacije Svečka, ki je krovna organizacija za akcijo Manj svečk za manj grobov. Nakazana sredstva bodo glede na vpisan namen razdeljena za lokalne namene.

Podatki za nakazilo:
Fundacija Svečka
Selo pri Zagorju 61
1410 Zagorje
TRR: SI56 6100 0000 9144 052
Delavska Hranilnica d.d. BIC banke: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Donacija Grosuplje

Letos bodimo odgovorni do svojega zdravja in zdravja naših bližnjih in se izognimo gneči na pokopališčih.

Kdor želi si lahko zastavico sočutja, prepoznaven znak akcije, izdela tudi sam. Navodila za izdelavo (klik).

Prispevek pripravil: Lovro Trilar