Meni Zapri

Problematika garažne hiše P + R

V prostorih ŠK GROŠ je na dan, 14. 11. 2018, potekalo srečanje kandidatov za župana Občine Grosuplje. Ob koncu je bilo iz publike
zastavljeno vprašanje, s področja lokalne mladinske problematike: “Ali bo v novi parkirni hiši omogočeno brezplačno parkiranje za študente z mesečno vozovnico?”, na katerega je dr. Peter Verlič odgovoril: “Projekt P+R parkirna hiša je sprejet. Seveda, parkirna hiša bo omogočala brezplačno parkiranje vsem, ki se bodo naprej peljali z avtobusom oziroma vlakom.”. Danes parkirna hiša P+R že stoji, obljuba župana pa ni izpolnjena. Z namenom in željo po obrazložitvi sta bila županu, dr. Peter Verliču naslovljena pismo in elektronsko sporočilo, na katerega, smo po 1 mesecu le dobili odgovor, da bo parkiranje v sistemu P+R od novega leta brezplačno za vse uporabnike.

Ponosni in veseli smo, da smo uspeli izboriti brezplačno parkiranje v garažni hiši P+R tako študentom kot drugim. Župan je zatrdil, da bo parkiranje v sistemu P+R po novem letu Brezplačno za VSE uporabnike.Po predolgem mesecu čakanja, smo s pomočjo naših objav in nekaterih medijev prišli do odgovora župana dr. Petra Verliča.

Župan nam je v pismu pojasnil, da še nima odgovorov in časovnice vseh deležnikov, ki jih je potrebno upoštevati, za uveljavitev sistema, ki bo omogočal brezplačno parkiranje vsem študentom. Njegov odgovor si lahko preberete na tej povezavi.

Županu se na tem mestu zahvaljujemo za rešitev problematike in upamo na dobro sodelovanje tudi v prihodnje. Želimo si le, da bi bile besede tokrat uresničene, in da mladi v prihodnje ne bomo na kakršenkoli odgovor v občini, ki se ponaša s certifikatom Mladim prijazna, čakali več kot mesec dni.

Reševanje problematike bomo spremljali tudi v prihodnje in vas v zvezi s tem obveščali. Študentski klub ob spremljanju te tematike le opravlja svojo poglavitno nalogo zagovarjanja študentov

Ekipa ŠK GROŠ