Meni Zapri

Pomoč starejšim v času epidemije

Študentski klub GROŠ v sodelovanju s Civilno zaščito Grosuplje, zaradi izrednih razmer v povezavi z epidemijo, prosi za pomoč prostovoljce v namene zagotavljanja osnovnih življenjskih potrebščin za starejše in onemogle občane. V tem kritičnem obdobju lahko mladi pokažemo, da nam je mar do sočloveka in pomagamo!

V obrazcu prosimo, da izpolnite osnovne kontaktne informacije, da se lahko naroči vse potrebne materiale in za lažjo organizacijo ekip. Za celoten material in opremo bo poskrbljeno. 

V namen izogibu nejasnostim, k tej objavi dodajamo tudi sporočilo predsednika Civilne zaščite:
“Spoštovani,

z zadovoljstvom sprejemamo vašo pripravljenost in angažiranje pri zagotavljanju članov Študentskega kluba GROŠ in ostalih študentov v pomoč pri izvajanju pomoči ob razglašeni epidemiji.
Trenutne razmere ne zahtevajo angažiranja vpoklicanih oseb, saj vsi sistemski izvajalci zagotavljajo izvajanje nalog. Skupaj z Občino Grosuplje proučujemo prejete napotke in usmeritve pristojnih republiških in regijskih organov, ter pripravljamo načrt z navodili za organizirano, varno in usklajeno oskrbo na domu v okviru sistemskih izvajalcev ter humanitarnih društev. Prav tako zbiramo podatke o razpoložljivem številu članov iz humanitarnih organizacij, društev in študentskega kluba. Ob nastopu potrebe, bomo pričeli zagotavljali najnujnejšo zaščitno opremo, osebje in logistiko za izvajanje pomoči.
Do tedaj pa vas naprošamo, da se vaši člani prvenstveno zadržujejo doma in spremljajo ter izvajajo navodila pristojnih inštitucij oziroma po telefonu vzpostavijo kontakt s svojimi sorodniki, prijatelji ali znanci in jim v primeru obolelosti ali rizičnosti pomagajo pri oskrbi z najnujnejšimi potrebščinami, z upoštevanjem samozaščitnih in varnostnih ukrepov.
Še enkrat hvala in SREČNO!

Poveljnik OŠCZ
Tomaž Rigler”

Na tej točki vam svetujemo tudi, da redno spremljate spletno stran NIJZ, kjer lahko najdete aktualne in verodostojne informacije ter preventivne ukrepe, s katerimi lahko skupaj poskrbimo, da se bolezen ne bo prehitro širila.

#dvatednabomdalmir