Meni Zapri

Sončni EKO april in GROŠ-eva skrb za okolje


Zelo bliskovito se bliža tudi čas mature, zato smo v našem klubu organizirali projekt, namenjen dijakom, GROŠ-evi maturantje, v okviru katerega potekajo vsako sredo v aprilu v Mestni knjižnici Grosuplje priprave na esej, vse do 15. 6. pa bodo naši člani v prostorih kluba nudili tudi inštrukcije za posamezne predmete.

Ta mesec se bo v našem klubu odvijal tudi malo bolj eksotičen dogodek. V petek, 12.4.,  nas bo v prostorih kluba obiskal Rožle Reven, ki nam bo predstavil svoje 150-dnevno potovanje s kolesom, v katerem je prekolesaril 10.000 kilometrov, prečkal 15 držav in naposled prikolesaril v kazahstanski Almaty. Kolesaril je približno dve tretjini časa, ostale dni pa je namenil počitku in ogledovanju znamenitosti.

Mesec april pa je letos med našimi člani bolj znan pod imenom EKO april. 12. in 13. aprila bomo v okolici Grosuplja in Šmarja – Sapa organizirali čistilno akcijo in poskrbeli za malce čistejšo okolico. V duhu skrbi za okolje pa bo od 19. 4. dalje v Grosupljem potekala tudi razstava otroških risbic na temo Skupaj za naravo.

Poleg skrbi za okolje pa nam veliko pomeni tudi skrb za sočloveka, zato v tem mesecu sodelujemo na krvodajalski akciji z Rdečim Križem Grosuplje. Potekala  bo od 15. 4.–17. 4., in sicer:

  • PONEDELJEK, 15. 4. 2019 od 7. do 13. ure v Družbenem domu Grosuplje
  • TOREK, 16. 4. 2019 od 7. do 12. ure v Osnovni šoli Dobrepolje, Videm – Dobrepolje
  • SREDA, 17. 4. 2019 od 7. do 13. ure v Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici

Pod našim okriljem pa bo 26. 4. v prostorih kluba GROŠ potekala tudi delavnica z imenom Jaz na poti do manj odpadkov, na kateri se bomo skupaj naučili, kako bolj ekonomično ravnati z odpadki oz. kako bi jih proizvajali čim manj. Vsebina delavnice je za današnji čas zelo  aktualna, zato vas toplo vabimo, da se nam pridružite in da skupaj poskrbimo za boljšo prihodnost.

V prihodnje pa nas lahko obiščete tudi na Škisovi tržnici, kjer bomo 9.5. med drugim tudi Groševci imeli svojo stojnico.

Več informacij o prihajajočih dogodkih lahko izveste na Groševih uradnih urah, ki potekajo v ponedeljek, sredo in petek od 18.00 do 20.00, preko spleta na našem uradnem Facebook profilu ali na spletni strani www.klub-gros.com.

Groševcu ni nikoli dolgčas!

Neža Androjna, ŠK GROŠ