Meni Zapri

Grošev oktobrsko-novembrski throwback

Je v GROŠ-u kaj novega? Se je v oktobru in novembru kaj zanimivega dogajalo? Seveda!

Oktober je bil pri ŠK GROŠ zaznamovan v stilu stojnic in vpisov. Štartali smo v začetku meseca na Adamičevi ploščadi v Grosuplju. V prijetnem stilu dnevne sobe sredi mesta smo dijakom in študentom predstavili sam klub, njegovo delovanje, ugodnosti, merch ter jih tako povabili k vpisu in povezovanju mladih na območju naše upravne enote. Stojnica se je nato selila pred lokalno knjižnico v Ivančno Gorico, promocijo kluba pa smo sklenili pred Jakličevim domom v Dobrepolju. Po uspešno zaključenih vpisih smo 28. 10. ponovno okupirali Adamičevo ploščad. V goste smo povabili podjetje Malinca, ki je v svojem Malinca Mobilu in v okviru svoje akcije “podarili bomo 100.000 palačink!”, peklo palačinke, le – te pa smo nato delili med Groševe člane in ostale mimoidoče.

Pred začetkom realizacije novembrskih dogodkov smo, tako kot vsako leto, ponovno osvežili organe kluba. Tako je 29. oktobra potekal občni zbor z volitvami. Za zaključek meseca pa je v baru Jama v Ivančni Gorici potekal koncert: Ekskurzija v Jamo. Nastopali sta dve mladi glasbeni skupini, Babooni in Kokosy. Za vse avanturiste in popotnike se je 5. novembra v klubskih prostorih odvijalo potopisno predavanje. Tadeja Skubic je z nami delila svojo izkušnjo z 21-dnevnega potovanja po Južni Afriki, za katerega bi lahko rekli, da je bilo precej zanimivo, pestro in adrenalinsko.

Ponovno oziroma že skoraj tradicionalno smo bili med 30. 10. in 1. 11. del humanitarno-ekološke akcije Manj svečk za manj grobov. Skupno smo na pokopališčih v Grosuplju, Šmarju – Sap, Ivančni Gorici, Šentvidu pri Stični in na Vidmu zbrali 4.223,85 €. Zbrana sredstva so namenjena dekletoma s cerebralno paralizo, ki si bosta tako lažje privoščili hipoterapije, ki jima pomagajo pri zdravljenju. Hvala vsem, ki ste nas tudi letos podprli pri tej akciji.

Še naprej nas lahko spremljate na:

I Facebook (GROŠ študentski klub) I Instagram (@sk.gros) I spletna stran: www.klub-gros.si

Groševcu ni nikoli dolgčas! 

Tjaša Bregar, ŠK GROŠ