Meni Zapri

Grošev novembrsko-decembrski throwback

Drvimo v zaključek leta 2021

S finančno obarvanim vikendom smo se Groševci poslovili od meseca novembra in z zagonom vstopamo v prazničen konec leta.

Mesec november smo v ŠK GROŠ zasnovali v podjetniškem stilu. Za ogrevanje v podjetniško tematiko je 26. novembra potekalo Finančno izobraževanje za mlade, na katerem so bile predstavljene osnove varčevanja, različne možnosti investicij ter stanovanjska in pokojninska problematika. Po osvojenih finančnih osnovah, je čas za vstop v svet podjetništva. S tem namenom je bila 27. novembra organizirana izobraževalna okrogla miza: Mladi v podjetništvu: od hobija do podjetja. Na njem so svojo izkušnjo spopadanja s podjetništvom predstavili blogerka Katja Grudnik, lokalna podjetnica Nina Bajec in Gal Billa, avtor profila in knjige Redkobesedno. Za zaključek smo se odločili, da ponovno finančno pomagamo lokalnim študentom in dijakom, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin ali pa se jim je zaradi trenutne zdravstvene situacije spremenila finančna stabilnost. Tako je med 22. 11 in 6. 12. potekal razpis za Groševe štipendije, pri katerih se ustreznim kandidatom iz območja Upravne enote Grosuplje podelijo enkratne štipendije. 

V praznični december smo vstopili z željo, da nam razmere omogočijo organizacijo naših tradicionalnih zimskih dogodkov, med katere štejemo izlet po božično okrašenem mestu, pohod na Magdalensko goro in seveda smučanja. Seveda leta ne bomo zaključili brez svežih dogodkov. Groševi dijaki planirajo izvedbo Bowlinga z dijaki, ki bo v prvi vrsti namenjen vsem srednješolcem, da se pred zaključkom ocenjevanja malo sprostijo. Vse informacije o dogajanju v Grošu, projektih in ugodnostih še vedno redno delimo z vami naši spletni strani in socialnih omrežjih. 

I Facebook (GROŠ študentski klub) I Instagram (@sk.gros) I spletna stran: www.klub-gros.si

Groševcu ni nikoli dolgčas!

Tjaša Bregar, ŠK GROŠ