Meni Zapri

Kdo smo?

Študentski klub GROŠ je mladinska organizacija, katere osnovna naloga je, da študentom in dijakom iz upravne enote Grosuplje nudi obštudijske dejavnosti, preko katerih omogoča povezovanje, ugodnosti in zabavo. Z različnimi projekti pokriva številna tematska področja kot so npr. izobraževanje, športni in kulturni dogodki, projekti s socialno noto in pa seveda tudi zabave. V okviru delovanja aktivisti v klubu nabirajo izkušnje za življenje, informirajo mlade in sodelujejo v lokalnem okolju, ki zaobjema občine Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje.

V zadnjih nekaj letih so le – ti izpeljali številne uspešne projekte. Začnemo lahko pri dijakih, za katere so organizirali brezplačne priprave na maturo, in sicer z željo, da bodo njihove priprave potekale čim bolj gladko ter da bodo uspešno opravili maturo in se vpisali na izbrani faks. Seveda pa ne pozabijo tudi na študente, za katere ob novem študijskem koraku že kar tradicionalno pripravljajo brucovanje. Med ostalimi dolgoletnimi projekti so prednovoletni izlet v prazničnem decembru ter raznovrstne novoletne delavnice (npr. izdelovanje novoletnih venčkov), zimski smučarski izleti, pustovanje in deljenje krofov, izlet v Gardaland, karting, informiranje mladih o nevarnosti okužbe z virusom HIV na dan boja proti AIDS-u, ob dnevu žena aktivisti razveseljujejo občanke vseh treh občin z vrtnicami, poleg tega pa vsako leto na materinski dan obdarijo deset mladih študentskih družin z boni ene izmed otroških trgovin ter s številnimi praktičnimi darili. Z letošnjim letom pa so, skladno z njihovimi prizadevanji po povezovanju in širitvi ekipe, pravzaprav pa tudi po druženju in zabavi, uvedli družabne petke, na katerih so se zabavali ob družabnih igrah, namiznem nogometu, pikadu, karaokah ter pijači ali dveh.

Čez leto se poleg stalnih projektov odvijajo tudi novejši, med katere sodijo npr. tečaja za čoln in motorno žago, paintball, bowling in drugi.

Tekom leta pa so članom prav tako ponujene številne ugodnosti; poleg možnosti udeleževanja dogodkov po subvencionirani ceni imajo pri lokalnih ponudnikih tudi določene popuste (popust pri lokalni cvetličarni, avtoservisu, okoliških fitnesih, članarini za knjižnico…), ena izmed uporabnejših ugodnosti pa je zagotovo brezplačno tiskanje in vezava študijske literature, ki jo lahko izkoristijo kar na klubskih uradnih urah.

Ekipa 2020/21
Ekipa 2019/20