Meni Zapri

Novi aktivisti, dobrodošli!

Kmalu bomo stopili v novo študijsko leto in s tem se bo dobro prevetrila tudi GROŠ-eva ekipa, saj se kar nekaj članov uspešno poslavlja od študentskih let.

Vse dijake/študente, ki ste željni novih znanj, zabave in ustvarjanja vsebin v domačem okolju toplo vabimo, da se pridružite naši ekipi! 🙂

Ne zahtevamo nobenega predhodnega znanja, lahko ste družboslovni ali naravoslovci, edini cilj je čimbolj raznolika ekipa, ki bo ustvarjala kul dogodke.
Za več vprašanj lahko vedno pokličete na 040/679-166 (Anamarija).

Pa še nekaj o delovanju kluba v študijskem letu 2018/19:

Študentski klub GROŠ se nahaja v središču mesta Grosuplje, kjer pod okriljem mladih nadobudnežev deluje že skoraj 20 let. S pomočjo zanimivih dogodkov ter raznih delavnic združuje dijake ter študente občin Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica. V okviru kluba skušamo vsako leto organizirati pomenljive projekte, ki bi pomembno vplivali na mlade in njihov odnos do sveta.

V preteklem letu je primer takšnega projekta delavnica z naslovom Korak za duševno zdravje: Premagaj stres, kjer nam je bil natančneje predstavljen koncept duševnega zdravja in njegove pomembnosti za posameznikovo dobrobit. Po drugi strani nam je v ponos tudi projekt GROŠ-evi mamice in očki, s katerim smo mladim, študentskim družinam podarili nekaj simboličnih denarnih in materialnih darilc. Kot študentski klub, ki spodbuja mlade, da več časa preživijo v naravi, pa smo letos zopet organizirali tudi enodnevne smučarske izlete, ki so bili polni smeha, zabave in športnih aktivnosti. Ogromno težo pa je v preteklem letu imel tudi mesec april, ki smo ga v GROŠ-u imenovali kar EKO april, saj je bil namenjen predvsem ozaveščanju ljudi. Najpomembnejša delavnica je bila imenovana Jaz na poti do manj odpadkov, s pomočjo katere  smo se poglobili v problematiko onesnaženosti Zemlje in nevarnosti odpadkov samih. Naučili smo se tudi, kako svoje lastno gospodinjstvo približati konceptu zero waste.

Kot že omenjeno, pa naš klub šteje že skoraj 20 let, zato v prihodnje oz. natančneje 9.11., v čast te obletnice pripravljamo prav poseben koncert, na katerem bosta nastopili skupini MI2 in S.A.R.S. Tako kot tipični mladostniki pa tudi mi obožujemo glasbo, zato poleg tega koncerta pripravljamo še dogodek GROŠ na ulici, ki bo potekal 14.9. Ta večer bodo na  grosupeljskem odru nastopile številne glasbene skupine, ki bodo v naše mesto pripeljale zelo pisane in svojevrstne žanre. Oba dogodka bosta pestra in prežeta z dobro glasbo ter družbo, zato lepo vabljeni k ustvarjanju te zgodbe!